Parkbench People is het online marketing bureau uit Den Haag en realiseert slimme online oplossingen, zoals WordPress-websites, Woocommerce-webwinkels en social media campagnes. Wij geven vorm en inhoud aan je marketing strategieën met een focus op online, social media, e-mail en advertising.
Bekijk alle producten

Laatste nieuws

Type what you are searching for:

Verschillen tussen internetcultuur en traditionele bedrijfscultuur

Verschillen tussen internetcultuur en traditionele bedrijfscultuur

Wikileaks maakt met cablegate de verschillen tussen internetcultuur en de traditionele, Angelsaksische bedrijfscultuur schrijnend zichtbaar. Die openheid van gegevens slaat haaks op het heersende, gesloten milieu van politiek, bedrijven en organisaties. Digital natives versus de rest.

Maar de vloedgolf van transparantie werd al jarenlang aangekondigd en valt niet te stoppen. Wat moeten traditionele bedrijven weten over internetcultuur, wat is het verschil tussen beiden culturen? Hieronder karakteristieken van het leven op het web.

Hackers zijn helden

Traditionele organisaties hebben vaak de neiging zich niets aan te trekken van activisten en herrieschoppers, ongeacht hun bedoelingen. Op het internet worden mensen met een sterk anti-autoritaire visie juist omarmd. Sterker nog: op het web worden hackers vaak geëerd als kampioenen van de democratische waarden die heersen op het internet.

Taken worden gekozen, niet toegewezen

Het internet is een opt-in economie. Bijdragen aan een blog, werken aan een open-source project of het delen van kennis in een forum: mensen kiezen om te werken aan dingen waarin ze zich interesseren, aan onderwerpen waar ze een passie voor hebben. Dit maakt iedereen onafhankelijk en voor zichzelf verantwoordelijk.