Parkbench People is het online marketing bureau uit Den Haag en realiseert slimme online oplossingen, zoals WordPress-websites, Woocommerce-webwinkels en social media campagnes. Wij geven vorm en inhoud aan je marketing strategieën met een focus op online, social media, e-mail en advertising.
Bekijk alle producten

Laatste nieuws

Type what you are searching for:

De topmerken op Social Media

De topmerken op Social Media

Veel bedrijven maken gebruik van Social Media voor hun merk. Het bedrijf Campalyst maakte een infographic met daarin de grootste bedrijven in de VS en hun bekendheid op de 5 meest belangrijskte sociale netwerken: Facebook, Twitter, Youtube, Google+ en Pinterest. 

Victoria’s Secret is de top retailer op Facebook, met bijna 18,5 miljoen fans, gevolgd door Walmart met ongeveer 15 miljoen fans. Volgens Volgens Campalyst zijn 97% van de Top 250 Internet Detailhandelaren actief op Facebook en gemiddeld hebben deze bijna 1 miljoen fans.

Op Twitter is  Major League Baseball de marktleider  2 miljoen volgelingen. Het merk is ook de grootste op Google + en beschikt daar over meer dan 600.000 volgelingen.

Retail kanalen zijn op YouTube niet zo groot als op andere Sociale Netwerken. Nike heeft de meeste abonnees met meer dan 200.000.

Pinterest is nog relatief nieuw voor de social media game, wat verklaart waarom de aantallen hier het laagst zijn. Het kan ook suggereren dat het platform beter is voor user-generated content, in plaats vanvoor retail.