Parkbench People is het online marketing bureau uit Den Haag en realiseert slimme online oplossingen, zoals WordPress-websites, Woocommerce-webwinkels en social media campagnes. Wij geven vorm en inhoud aan je marketing strategieën met een focus op online, social media, e-mail en advertising.
Bekijk alle producten

Laatste nieuws

Type what you are searching for:

3 tips om van je bedrijf een ‘brand’ te maken

3 tips om van je bedrijf een ‘brand’ te maken

Het versterken van je online identiteit is nog nooit zo belangrijk geweest. Het opbouwen van een uniek merk (brand) en het vertrouwen van de consument winnen staat dan ook centraal in een wereld waar bedrijven zich niet meer kunnen verschuilen achter oude marketingtechnieken en waarin de traditionele marketing en branding niet meer bestaan.

Belangrijk voor het opzetten van je merk, brand building, is je online identiteit en de zichtbaarheid hiervan. Aan de hand van onderstaande strategieën kan je van jouw bedrijf een brand maken.

1. Brand Awareness

Zelfs vandaag de dag blijven veel kleinbedrijven vasthangen aan conventionele marketing en besteden onvoldoende middelen en tijd in online marketing. Maar hoe kan je nu gemakkelijk op een digitale manier prospects in klanten veranderen. Het geheim ligt in de manier waarop de producten en services naar voren worden gebracht. Brand awareness creëer je namelijk niet met het product of service zelf maar met de meerwaarde die deze voor de consument heeft. Vervolgens is het deze meerwaarde die centraal kan komen te staan in je marketingplannen en in het bijzonder in je content marketing. Deze strategie is vervolgens goed door te voeren in alle digitale platformen die gebruikt kunnen worden.

Begin met het benadrukken van de redenen waarom de huidige klanten de producten of services afnemen en rek deze redenen uit naar een globale visie voor de onderneming. Als het niet lukt om de meerwaarde van het product over te brengen zal het moeilijker zijn om je marktaandeel te vergroten.

Wanneer je van je bedrijf een brand te maken is het ook belangrijk om onderscheidend te zijn in je markt. Benut dan ook zeker de meerwaarde die de concurrent niet heeft.

Maak gebruik van de meerwaarde die je producten de klant biedt en vertaal dit samen met je visie in een brand story, het unieke verhaal van jou bedrijf waarmee klanten zich kunnen identificeren, en maak dit duidelijk aan je klanten.

2. Wees consistent in je benadering

Alle producten en services van een bedrijf hebben een vorm van meerwaarde voor de klant. Het is echter aan het bedrijf zelf of hierop wordt ingespeeld of zelfs verder wordt ontwikkelt. Het is een kans om zelf controle over je brand image te hebben. Het duurt vaak enige tijd om een merk op te bouwen en er is duidelijke strategie en consistentie voor nodig. Voordat je gaat beginnen van het branden van je merk moet de stappen in kaart worden gebracht en een route worden gekozen. Blijf deze route volgen want constante wisseling kan een negatief beeld gaan vormen.

3. De kracht van brandcases

Wat is het eerste waar je aan denkt wanneer je een bepaald product of service wilt kopen?

Je zal waarschijnlijk aan vrienden of familie vragen wat hun ervaringen zijn geweest en misschien dat je vervolgens ook de online reviews hierover gaat lezen. Je gaat opzoek naar een vorm van credibility van een product en wilt weten hoe mensen in de praktijk er mee omgaan. Voor de klanten die jouw product of service gaan gebruiken geldt dit natuurlijk ook en je kan deze een handje helpen door het inzetten van concrete brandcases.

Kijk hiervoor ook eens naar de reviews en testimonials die klanten al hebben gegeven en voeg deze samen met je visie en brand story om een compleet beeld te geven. Wanneer je je product aan de hand van case studies en je brand story aan de klant kan overbrengen kan je je onderscheiden van de concurrentie.