Parkbench People is het online marketing bureau uit Den Haag en realiseert slimme online oplossingen, zoals WordPress-websites, Woocommerce-webwinkels en social media campagnes. Wij geven vorm en inhoud aan je marketing strategieën met een focus op online, social media, e-mail en advertising.
Bekijk alle producten

Laatste nieuws

Type what you are searching for:
 

Content marketing

Een content strategie ontwikkelen

Met informatie die altijd en overal voor iedereen beschikbaar is, is goede content en daarmee de inzet van content marketing belangrijker dan ooit tevoren. De consument wil vandaag de dag niet meer blootgesteld worden aan ongevraagde reclame en is zelf steeds actiever op zoek naar informatie om te delen of te liken. Met Content marketing kan je op een relevante en aantrekkelijke manier prospects en klanten de helpende hand bieden zonder direct jouw product of dienst aan te prijzen.  Je biedt waardevolle informatie waarmee je hen helpt betere keuzes te maken of meer uit jouw product of dienst te halen. De strategische gedachte hierachter is dat wanneer je dit consistent en consequent doet, men jouw organisatie gaat zien als een betrouwbare bron van waardevolle informatie.

Je wekt vertrouwen, sympathie en verwerft autoriteit. En daar word je voor beloond met merkvoorkeur, –trouw en mond-tot-mond-reclame. Met content marketing stellen bedrijven de informatiebehoefte van de klant centraal, en niet hun eigen producten of diensten. Alle content die mensen inspireert, hun problemen oplost, hun vragen beantwoordt, helpt, entertaint, ontroert of op een andere manier waarde toevoegt is geschikt voor content marketing. Met content van waarde kun je als bedrijf wel degelijk producten verkopen, klanten werven of klanten behouden. Het publiceren van relevante en bruikbare content via eigen kanalen dient als alternatief voor banners, commercials, billboards en andere ‘standaard’ marketingmiddelen.

Content creatie

Een slimme content-strategie zorgt dat je content naadloos aansluit bij de klant

Inbound marketing

Wordt beter online gevonden door goede content

Website optimalisatie

Een geoptimaliseerde website levert je meer online leads en conversie.

Conversie

Genereer meer online leads met zoekmachine optimalisatie in content marketing

Engagement

Content is pas succesvol als consumenten er op reageren en via likes, shares, comments en RT’s de content verder verspreiden.

Merken worden uitgevers

Door focus op content marketing worden marketing afdelingen meer en meer mediaredacties

Definitie contentmarketing

Er zijn veel verschillende definities te vinden voor contentmarketing. Een van de beste is die van het Amerikaanse Content Marketing Institute. In deze definitie ligt de focus ook op het produceren en publiceren van waardevolle content. Toch is deze nog iets te complex, wij houden het graag simpeler en hanteren de volgende definitie:

Contentmarketing is het publiceren van content van waarde om de aandacht van doelgroepen vast te houden en klanten aan een merk te binden.

Content van waarde

Bedrijven zullen heel goed moeten weten wat hun klanten bezighoudt en waar hun behoeftes liggen. Ze zullen deze inzichten belangrijk genoeg moeten vinden om ze vervolgens te vertalen in waardevolle content. Met content bedoelen we alles wat mensen kunnen lezen, bekijken of naar kunnen luisteren: blogposts, video’s, podcasts, whitepapers, instructie video’s, boeken, nieuwsbrieven, foto’s, tijdschriften, infographics, films, E-zines, TV series en social media updates. Het zijn de klanten zelf die in de information overload op zoek zijn naar content, die iets voor hen betekent.

Merken worden uitgevers

Als je als bedrijf of organisatie gebruik wilt maken van de kansen en mogelijkheden van contentmarketing dan zal je moeten gaan denken als een uitgever en langzamerhand worden marketing afdelingen meer en meer als mediaredacties. Het vak is in een rap tempo aan het veranderen.

Waarom eigenlijk?

Sinds de komst van social media is het medialandschap gekanteld. Doelgroepen zijn steeds lastiger te bereiken en beschikken bovendien over dezelfde publicatiemiddelen als bedrijven. De publieke opinie speelt met recensies, aanbevelingen en afbeeldingen in toenemende mate een grote rol op social media. Reclameboodschappen verliezen tegelijkertijd in rap tempo hun effectiviteit omdat ze op grote schaal genegeerd of weggedrukt worden.

 

BEREIK CREËREN MET JE CONTENT

Was paid media tot voor kort nog een must, tegenwoordig kunnen merken uitwijken naar creatievere manieren om hun boodschap te delen. In plaats van louter advertenties te plaatsen, kan je ook content creëren waarmee je de doelgroep echt aanspreekt.

Naast het feit dat het juist inzetten van contentmarketing zorgt voor een goede reputatie van je merk, is een ander voordeel hiervan dat de resultaten direct meetbaar zijn. Je ziet gelijk of de geplaatste content ook echt is wat de consument wil zien. Hier kun je vervolgens direct op reageren.

Natuurlijk betekent dit niet dat paid media naar de achtergrond is verdwenen. Zeker niet. De categorieën paid, owned en earned zijn nog steeds van kracht. In het geval van contentmarketing zijn ze zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Denk maar eens aan een online video of een ander stukje content dat op Facebook wordt geplaatst en vervolgens wordt geadverteerd. De eigen Facebook pagina kan worden gezien als owned (of op zijn minst ‘geleased’), het organische bereik en de engagement als earned, en het bereik waarvoor betaald wordt is uiteraard paid.

VAN CONTENTSTRATEGIE TOT CREATIE

Bij contentmarketing is het vooral van belang dat je content biedt die de doelgroep zoekt en als relevant ervaart. Zo kun je als merk een grote meerwaarde voor de consument leveren en een band opbouwen met fans.

Contentmarketing is dus het geven van waardevolle informatie met als doel een betere klantenbinding, een betere merkreputatie en natuurlijk het genereren van meer leads. De klant, en niet het merk, staat hierbij in de eerste plaats centraal.

Bij Yune helpen we merken met contentmarketing. Dit doen we aan de hand van een vast proces: we beginnen bij het uiteenzetten van een stevige contentstrategie, daarna creëren we content. Dit kunnen animatievideo’s zijn, blogs, Facebookposts of tweets. Voor alle content geldt dat we ook meedenken over de distributie en is de content geplaatst, dan helpen we ook nog mee met het communitymanagement. Op social media, of andere owned kanalen.

Ben jij op zoek naar een goed bureau voor social media en contentmarketing? Neem dan contact met ons op.