Parkbench People is het online marketing bureau uit Den Haag en realiseert slimme online oplossingen, zoals WordPress-websites, Woocommerce-webwinkels en social media campagnes. Wij geven vorm en inhoud aan je marketing strategieën met een focus op online, social media, e-mail en advertising.
Bekijk alle producten

Laatste nieuws

Type what you are searching for:

Marketing strategie

Online Marketing Strategie

Hoe zorg je ervoor dat de mensen die jij het liefst wil bereiken jouw website vinden?

Hoe je jezelf het beste online kunt profileren
Het is de allereerste en gelijk ook de belangrijkste vraag die we voor je kunnen beantwoorden, en het antwoord is geheel situatieafhankelijk. Gemakkelijker gezegd dan gedaan dus? Niet helemaal; met wat denkwerk en het leggen van verbanden komen we samen een heel eind.

Waarom wil je je online profileren?
Wat we als eerste van je willen weten is welke doelstelling je voor ogen hebt en wat je verwachtingen zijn. Zo kunnen wij je helpen een oplossing te vinden die het beste past bij wat jij voor ogen hebt. Het kan zijn dat we samen op ideeën komen waar je in eerste instantie niet bij hebt stilgestaan, en die misschien wel veel beter passen bij je doelstelling.

Wie wil je bereiken?
Als we vastgesteld hebben welk doel we voor ogen hebben, kunnen we ons gaan concentreren op je doelgroep. Wat houdt jouw doelgroep bezig, waarom hebben ze een behoefte aan jouw product of dienst en waar kun je ze het beste bereiken? Je ziet al dat het véél verder gaat dan bijvoorbeeld alleen het bepalen van de leeftijd, het geslacht en de woonplaats. Eén van de grootste voordelen van online marketing is namelijk dat je een veel gedetailleerder profiel kunt opstellen van je doelgroep, en de resultaten vrij nauwkeurig kunt meten.

Hoe kunnen we je doelgroep overtuigen?
Nu we ook weten op wie we ons richten, is het zaak om te bepalen op welke manier we de doelgroep het beste kunnen overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Naast dat we goed afkaderen waar jij goed in bent, stellen we vast op welke momenten jouw doelgroep met jouw merk geconfronteerd wordt, zodat we precies weten wat we op welke momenten moeten doen of zeggen om je doelgroep voor je te winnen.

Waar kunnen we je doelgroep het beste bereiken?
Als we weten op welke manier we je doelgroep kunnen bereiken, denken we denken graag met je mee over de kanalen en middelen die we het beste kunnen inzetten om jouw doelstelling te behalen. Met alleen een website ben je er namelijk nog niet. Hoewel je site in de meeste gevallen het eindstation is van een route die jouw klant heeft afgelegd, zijn er op die route meerdere tussenstations aangedaan; denk aan zoekmachineadvertenties, mailings, social media en vergelijkingssites, maar ook offline advertenties, posters, digitale schermen op locatie en alle andere kanalen en middelen die jouw doelgroep tegenkomt op hun zoektocht naar jouw product of dienst. Wil jij ook weten welke online strategie het beste bij jouw doelstelling en doelgroep past?

Werken aan je online marketing strategie? Neem contact op en we maken snel een afspraak.